Toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola leendő elsőseinek

  • Közzétéve: 25 January 2021
  • Által: administrator

A leendő első osztályos tanító bemutatkozása:

Bíróné Szűcs Éva vagyok.                     

Kislánykorom óta óvónőnek, tanítónőnek készültem és négy gyermekes anyukának.

Hála Istennek, szép sorban mind meg is valósulhatott. Két csodálatos lány és két nagyszerű fiú édesanyja vagyok.

Budapesten tanultam óvodapedagógiát és a tanítóképzőt is ott végeztem. Szívügyem (diplomamunkám témája is volt) az óvoda és az iskola közötti átmenet áthidalása.

Alternatív pedagógiát, Waldorf Óvodapedagógiát is tanultam.

Fontosnak tartom a gyermekközpontú tanítást, a mese és a játékosság, művészeti tevékenységek, természettudatosság, természetvédelem behozatalát a napi tevékenységeinkbe. A differenciálást, egyéni sajátosságok figyelembevételét. A különbözőségek elfogadását.

Gyermekeim születése előtt Budapesten tanítottam. A legkisebb gyermekem iskolába lépése után hét évig óvónőként tevékenykedtem alternatív pedagógiájú óvodában. A Toronyi iskolában öt éve dolgozom. Kezdetben „Kézműves szakkört” vezettem, majd a kis elsőseimnek „Bábszakkört”, hogy még több mese és játékosság jusson be az iskola falai közé.

Idén „Madár- és kertbarát szakkört” indítottam, mivel adva van a szép természeti környezet az iskolában, így évek óta megfigyeljük a kerti madarakat, télen etetjük is őket. Idén elnyertük a Madárbarát Iskola címet.

Iskolánk családias környezetben, kis létszámú osztályokkal fogadja a kis elsősöket, így több figyelem jut egy-egy gyermekre.

Kiemelkedő a sporttevékenység, amire ma különösen nagy szüksége van a gyerekeknek.

Szeretettel várjuk gyermekeiket!